• יעקב הנגר

יופי אינסופי

אם המטבח שלכם נקי זאת לא סיבה לצאת לאכול בחוץ.

חייבים מדי פעם להעניק למטבח קצת אהבה, אך זוהי אינה מלאכה קשה,

בעזרת מטלית לחה ורצון טוב המטבח שלכם עלול להחזיק אפילו יותר מכם

10 טיפים מהירים להארכת חיי המטבח



  1. ניקוי בתוך הארונות- יש לשאוב קודם את האבק מתוך הארונות ולאחר מכן לבצע ניקוי עם מטלית

  2. ניקוי בעזרת חומרי ניקוי – שימוש בחומרי ניקוי על הארונות אסור בהחלט. ניקוי יעשה עם מטלית ספוגה במים וסבון, עדינה ולחה בלבד.

  3. ניגוב לחות – במידה והצטברו טיפות מים או לחות כתוצאה מרטיבות או חום כלשהם על הדלת יש לנגבן מיד.

  4. ריסוס ישיר על הארונות – אסור לרסס חומרים ישירות על הארון אך ורק על מטלית הניקוי, הארון הוא אינו חלון.

  5. ניגוב יבש – לאחר כל ניקוי מסוג כלשהו יש לעבור עם מטלית יבשה ולייבש.

  6. מפגעי נוזלים – חובה לנקות מיידית כל נוזל או מאכל אשר נשפך על הדלפק או בתוך הארונות. נוזלים שלו יובשו ולחות מסוכנים הם גם גורמים לריקבון העץ.

  7. חומצות - אסור בתכלית האיסור להשתמש בחומר ניקוי על בסיס חומצה, כלור או חומרים ממיסים אחרים.

  8. קיטור – העץ צריך להישמר יבש ככל האפשר, אדים אינם עושים טוב למטבח ואין לנקות את המטבח באמצעות מכשירי הקיטור למיניהם.

  9. ניקוי רצפת המטבח – יש להימנע מהתזת מים או חומרי ניקוי לא מתאמים על החזיתות והפנלים כתוצאה מניקוי הרצפה.

  10. נירוסטה וזכוכית- יש להשתמש אך ורק בחומרים אשר מתאימים במיוחד לחומרים אלו ובהתאם להוראות היצרן.




הרכיבו שיטת ניקוי וערכת ניקיון מהירה

חשוב להבין שבני בית נמצאים בחדר המטבח יותר מבכל חדר אחר בבית,

בשביל לחסוך זמן יקר, קודם כל חשוב לארגן תוכנית מסודרת לניקיון המטבח.

הכינו רשימה יומית מאורגנת אשר מורכבת מכל מהארונות, הדלפק, הברז, הכיורים ושאר חלקי המטבח.

הרכיבו ערכה ייחודית אך ורק לניקוי המטבח, שימרו אותה בסלסילה עם סבון ייעודי ומטליות יבשות ורטובות.

עבודת צוות ומעורבות משפחתית הם חיוניים מאד בכדי לשמור על הניקיון.

במשפחות רבות משלבים את הילדים בניקיונות במטבח ובעיקר בחלקים הנמוכים כגון הפנלים בשביל ליצור אכפתיות משפחתית בחדר המטבח.

במשפחות עסוקות יותר בהן אשר בני הבית לא נמצאים שעות רבות בבית מומלץ לבחור יום בשבוע ולהעניק למטבח ניקיון מעמיק.



הישמרו מרטיבות ואבק

בעבר הגדירו חדרים רטובים במונחים של איטום. חדר רטוב היה אך ורק חדר האמבטיה. לאחר מכן הכניסו גם את חדר הכביסה לקטגורית ה"חדרים הרטובים" ובזמן האחרון גם המטבח נכנס לקטגוריה.

כל חדר אשר נמצא בו כיור, צנרת, מים זורמים ואדים חמים הוא "חדר רטוב".

אדי לחות הישראלית, אדי בישול, אדי מדיח ומים ניתזים משטיפת הכלים מרטיבים את המטבח על בסיס יומיומי.

בכדי לשמור על העץ, הציפויים ועל משטחי העבודה חשוב פעם ביום להעביר ניגוב רטוב ולאחר מכן ניגוב יבש על הארונות והמגירות במטבח. זהו פיתרון יעיל נגד רטיבות וגם כנגד האבק היומיומי אשר מצטבר בקלות.



שמרו על היגיינה

לעולם אל תשאירו אוכל פתוח או אריזה לא סגורה היטב בתוך או מחוץ לארונות המטבח.

שימרו על הלחם במקום ייעודי ונפרד, סגור היטב ומבודד.

אוכל פתוח ימשוך זבובים ומזיקים רבים.

הקפידו על ניקיון המקרר ומדיי שבוע בחרו מדף כלשהו והתמקדו בו.

בכל הזדמנות שתוכלו סיירו במטבח ובמיוחד במקרר והיפטרו מאוכל וציוד לא הכרחי ככל האפשר.



מטבח מאוורר ומוצל

יש לדאוג שחדר המטבח יהיה מאוורר ככל האפשר בעזרת פתיחת חלון ומאווררים. יש להציב וילונות בכל פתחי האור בכדי למנוע אור שמש ישיר וחזק אשר יפגום בצביעה ובעץ.



שמרו על ניקיון המשטחים והדלפקים

10 טיפים לשמירה ארוכת טווח על משטחי העבודה והדלפקים שלכם:

סירים חמים, מחבתות, טוסטרים - אין להניח סיר חם או מחבת לוהטת ישירות על משטח העבודה והדלפק. למרות עמידות החומר, דלפקים ושיש רגישים בעיקר לשינוי טמפרטורות פתאומי ומהיר. החום עלול לסדוק את משטח השיש. יש להשתמש בתחתית חסינת חום ייעודיות או בחומר מבודד חום מכל סוג על המשטח

· אין להניח על משטחי עץ ושיש פלטות שבת, יש לבודד אותם מהחום הישיר.

· חיתוך / קיצוץ - לחיתוך כל סוגי האוכל והבשר השתמשו אך ורק בקרש חיתוך. הקצו לכל סוג אוכל כגון בשר, ירקות וכו.. משטחים שונים, אין לחתוך אוכל בשום פנים ואופן ישירות על הדלפק. חיתוך בשר ללא קרש ישרוט את המשטח ויגרום לחיידקים לחלחל אל פנים הדלפק, בעיקר במשטחי העץ והקוורץ.



· ניקוי – ניקוי הדלפקים שלנו הוא קל ויעשה אך ורק עם מטלית לחה ספוגה במים עם סבון מאיכות טובה. חומרים אחרים "ומיוחדים" כגון מסיר צבע, חומרי ניקוי למדיח, מסירי השומן למיניהם עלולים להרוס את המשטח לחלוטין.

· במידה ויש כתמים עקשניים במיוחד יש לגרד את החומר באמצעות סכין פלסטיק ואז להשתמש במטלית לחה כדי להסיר את החומר שנותר. לכתמים עקשניים במיוחד, מומלץ להשתמש בסקוטש ברייט בשילוב סבון.

·חשוב מאד לשמור על הדלפק ומשטח העבודה נקי ככל האפשר מנוזלים "שוכבים" ומאוכל בצורה ישירה.

· איטום - המשטחים והריצופים הקשים והעמידים בפני ספיגה שלנו אינם מצריכים איטום לשם חידוש הברק, ודורשים ניקוי שגרתי בלבד. ההרכב המינראלי ותהליך הייצור הייחודי מבטיחים איטום מקסימאלי ואינם דורשים כל איטום נוסף של פני השטח.

· שימון משטחי עץ – דלפק בוצר בלוק דורש שימון מפעם לפעם כך שרצוי לשמן את המשטח בין עונה לעונה. מרחו את כמות השמן הרצויה, תנו לשמן לנוח עליו במשך כחצי שעה ונגבו את המשטח.רצוי להשתמש בסוג שמן המתאים ביותר לסוג העץ שיש לכם בכדי לשמור על מראה מבריק ואורך חיים ארוך במיוחד של המוצר.

· טיפ חוכמת זן חשוב ביותר - תאהבו את המשטח שלכם - והוא יאהב אתכם חזרה...


נקווה שההמלצות הללו יעזרו ליצור מטבח מבריק ויפה יותר !

15 צפיות

פרטים ליצירת קשר וכתובת העסק:

טלפון: 3779*

כתובת: גליס 30, פתח תקווה

שעות פתיחה

א', ב', ג', ד', ה' 09:00 - 20:00

ו'- 9:00-13:00