• יעקב הנגר

מטבח ארגונומי

תכנון מטבח ארגונומי



ארגונומיה, או הנדסת אנוש, הוא מדע העוסק בחקר הממשק ויחסי הגומלין שבין בני אדם לסביבה, למוצרים הטכנולוגיים ולחלקים אחרים במערכת. אצלנו בישראל המונח "ארגונומיה" מציין בעיקר ארגונומיה פיזיולוגית.


המטבחים העכשווים עברו כברת דרך ארוכה מאז ימי הסבתא, החדרים הבסיסיים בהם "כיכבו" כיור, כיריים ומקרר. עם השנים הדגשים שונו, מגוון המכשירים הנוכחי ותכונותיהם הוכפל ועכשיו ניתנת מחשבה מעמיקה לאינטגרציה, התאמה אישית ופונקציונליות.


עברה אל חלל המטבח לצורך מיקסום היעילות והנוחות – יחד, עם עיצוב ארגונומי שהוא גורם מפתח בעיצוב ידידותי יותר למכשירים בהם משתמשים במטבח. שילוב של עיצוב ארגונומי עם הקפדה על תכנון זהיר, יהפוך את השהייה במטבח שלך לכיף ותענוג ולא לעבודת פרך.


תכנון המטבח הארגונומי שלך

לכל אחד צרכים ארגונומיים שונים שנגזרים מגודל פיזי ו/או מצרכים פיזיולוגיים שונים וצריך לקחת בחשבון מספר גורמים שיעזרו להפחית את המתח משרירי הגוף: יש להגדיר את דרישות האחסון שלך לפני בחירת המטבח, גבהי משטחי העבודה, עומקי הארונות, מיקום הכיור ויתר המכשירים בחללים מתאימים. חובה להציב את המכשירים בגבהים נוחים. להימנע ככל האפשר מהצבת מדפים קבועים בתוך הארונות התחתונים כדי לא להתכופף עמוק לתוך ארון, כמו כן לבחור במגירות שונות במקום ארונות תחתונים עם מדפים פנימיים קבועים, כל מה שנשלף החוצה הרבה יותר נוח וגם יותר טוב לגוף, החלוקה הפנימית חייבת להיות מותאמת אישית על מנת למקסם ולייעל את האחסון,

לכן חשוב מאוד התכנון של פינות הארונות, הפיתרון המסורתי – המדפים גורם למשתמשים להתכופף שוב ושוב להוצאה והכנסת פריטים בחלק האחורי, תכנון טוב לוקח בחשבון ביצוע של אביזרי פינה חדשים כגון מג'יק קורנר, מדפים נשלפים מסוג למאנס ואפילו מגירות פינתיות שמנצלות היטב את השטח "המת" בפינה.




0 צפיות

פרטים ליצירת קשר וכתובת העסק:

טלפון: 3779*

כתובת: גליס 30, פתח תקווה

שעות פתיחה

א', ב', ג', ד', ה' 09:00 - 20:00

ו'- 9:00-13:00